50 yaş üstü erkekler risk altında! Prostat hastalıklarına dikkat: “Erken müdahale şart”

Prostatın mesanenin altında ceviz boyutunda bir bez olduğunu söyleyerek, Üroloji Op. Müzteba Sevil, bu bebek bezi sperm tohumunun sıvı kısmını üretiyor.
OP. Dr. Sevil, “Prostat, erkek üreme sistemi için hayati bir organdır. Bununla birlikte, yaşlı bazı hastalıklara maruz kalır. İyi huylu prostat (BPH), prostatit ve prostat kanserinin büyümesini karşıladığımız en yaygın vakalar” dedi.
“BPH prostat kanseri ile aynı değil”
İyi huylu prostatın büyütülmesinin yaşla geliştiğini belirtmek, op. Dr. Sevil bunun kanserle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. OP. Dr. Sevil, “İyi huylu prostatın (BPH) hiperplazisi, prostat iyi huylu bir büyümedir ve genellikle idrar yolunun şikayetlerine yol açar. Prostat kanseri malign hücrelerin kontrolsüz proliferasyonudur. Her iki durumda da, farklı tanı benzer semptomlar görülebildiği için büyük önemdir” dedi.
Hastalığın yaşı farklıdır
Prostat hastalıklarının yaşa göre değiştiğini belirtmek, op. Dr. Sevil şu bilgileri sağladı: “BPH genellikle 40 yaşından sonra görülürse, 1960’larda erkeklerin yarısında semptomlar vardır. 50 yıl sonra prostat kanseri riski artar. Prostat iltihabı her yaşta görülebilir, ancak esas olarak genç ve yarım bant etkiler.”
“İdrar akımında sık idrara çıkma ve zayıflık dikkate değer semptomlardır”
OP. Dr. Sevil, “Sık idrara çıkma, özellikle geceleri, idrara çıkma, idrar, ani sıkıştırma, tam ve post -post -pit prostat hastalıkları gibi idrar şikayetlerini gördükten sonra.
“Prostat kanseri yakında teşhis edildiğinde tedavi edilebilir”
Prostat kanserinin genellikle başlangıç aşamasında semptomlar sağlamadığını belirtmek, op. Dr. Sevil taramanın öneminden bahsetti. OP. Dr. Sevil, “Prostat kanseri PSA testi ve yaşam gibi tarama yöntemleri olarak parmakların rektalinin incelenmesi.
“Tedavi, hastalığın tipi ve aşaması temelinde bekleniyor”
Prostat hastalıklarının tedavisini teyit ederek, op. Dr. Sevil, farklı yöntemlerin uygulandığını vurgulayan aşağıdaki bilgileri paylaşmıştır: “BPH’de farmakolojik tedavi, lazer müdahalesi veya cerrahi yöntemler kullanılabilir. Prostat kanserinde, aktif izleme, radikal prosherapi), radyo ve tempte tedavisi, radyoterapi, radyoterapi, radyoton horonunun radyoterapi.
“Düzenli kontroller ihmal edilmemeli”
Prostat op. Dr. Müzteba Sevil sözlerini aşağıdaki gibi tamamladı: “50 yaşından beri her erkek ve risk grubunun önceki yaşta düzenli bir taraması olmalıdır. Erken tanı sayesinde, birçok prostat hastalığı yaşam kalitesinden ödün vermeden ve hayati bir riske neden olmadan tedavi edilebilir.”
(IHA)