İletişim Başkanı Altun, Necip Fazıl Kısakürek’i andı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ölümünün 42. sırasında Necip Fazil Kısakek’i andı.
Altun, sosyal medya hesabının bir parçası olarak şunları söyledi:
“Tohum saçları, utanç verici toprak bitmezse … genç nesillerin fikri ve şiirleri, merhamet, minnet ve saygının ölümünün Master necip fazil fazil fazil kısakürek’i 42. yıldönümü.
Geç Necip Fazı sadece kelimelerle şiirler yazmadı; Diriliş davasının vergisini belirledi, bir neslin ruhunun yönünü verdi. Bugün, gelişen tohumlar; Cesur bir şekilde dikilen fikirlerin hala gerçeğin topraklarında filizlendiğinin bir işaretidir. Ruhu gölgeli olsun, yeri cennettir. “
Siyaset ve Sosyal Yaşamda Türk Fikir, Eylem ve Erkek Evleri: Necip Fazil Kısakürek
Avukat Abdülbaki Fazil Bey, savcı ve yargıç olan ve göçmen bir aile kretinin kızı Medioha Hanim, Kisakürek’in çocukluğunda, “Yollarımı borçluyum”, Dönem Yargıçları, yargıçlar, yargıçların yargıçları, yargıçların yargıçları.
5-6 yaşındayken büyükbabasından okumayı öğrendiği ve günlük gazetelerini çevresine anlatan Kısakek, büyükannesinin romanları Zafer Hanim sayesinde okuma tutkusuyla tanıştı.
Kısakek eğitimine Fransız Çoban Okulu, Amerikan Koleji ve Ittihad okullarındaki mahalle okulunda devam etti.
Şair, Mekteb-i Fünun-u Bahriye-i Hahrian (Naval Askeri Akademisi) öğreten Heybeliada Numune, Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Akseki, Hamdullah Suppian Tanrony Tanrone Okulu’nda ilkokulu tamamladı. Mistisizmli usta yazarın ilk teması, bu okulda edebi öğretmen brahim Aşki Bey tarafından verilen “Semarat-tüm Fuat” ve “Divan-z Shah-Iqshband” eserleriyle yaratıldı.
Aynı okulda şair nazm hikmet ile okudu
Öğrenci yıllarında kuruldu ve “Nihal” adlı haftalık bir dergi yayınlamaya başlayan Kısakek, aynı okulda şair Nazim Hikmet ile okudu.
Kısakek, Lord Byron, Oscar Wilde ve Shakespeare de dahil olmak üzere önemli Batılı yazarların eserlerini okudu.
Edebiyat ustası Ahmet Haşim, Yakup Kadri Karaosmanlu, Faruk Nafiz, Ahmed Kudsi Darülfünun Madrasah Edebiyatı gibi edebi yazarlarla tanıştı ve eğitime başladı, Ziya Gökalp ilk kez “Yeni Mecmua” dergisinde kuruldu.
1924’te Eğitim Bakanlığı’ndan açık sınavı kazanan Kısakek, 20 yaşında Paris Sorbonne Üniversitesi’ne Ulusal Eğitim Bakanlığı bursuyla gitti ve bir yıl sonra İstanbul’a döndü ve ilk şiir kitabını “Örümcek Ağı” yayınladı.
“Kaldırımlar” okuyucunun büyük ilgisini ve hayranlığını kazandı
1928’de çalışmalarını yayınlayan şairin bu çalışması, okuyucunun büyük ilgisini ve hayranlığını kazandı. Kısakek, ifadeler gibi ifadeler bu dönemde yoğunlaşmaya başladı.
1929’da Usta Şair, 1930’da Peyami Safa, ressam Bey Bey Mesut Cemil ve gazeteci Ehref Şira’nın 1929’da Emeklilik Odasında ressam rahim çallen gibi ünlü isimlerle çok az zaman yaşadı.
Kısakek, Şevket Süreyya Aydemir’in Şevket Süreyya Aydemir’in direktörü olduğu Ankara Ticari Lisesi’nde 2 ay boyunca Ankara Ticari Lisesi öğretmeni olarak çalıştı. Yeni yazılarını daha önce yayınlanan şiirleri “Örümcek Ağı” ve “Kaldırımlar” ile yayınlayan usta yazar, 1932’de “Ben ve Beyond” adlı kitabını yayınladı ve 1922’den 1932’ye yazdığı kitapta 71 şiir verdi.
Abdülhakim Arvasi ile tanışması bir dönüm noktasıydı
1934’te Abdülhakim Arvasi ile tanışan Kısakürek için bu tarih kabul edildi ve Sufi’nin izleri eserlerinde görülmeye başladıklarını düşündü.
Dahası, bu dönemden sonra, sanat ve edebiyat “mistik şair” ve “Bay Mystical”, 30 yıl boyunca çalıştığım bu cesareti “şiir” 30 yıl “ile” durdum. Durdum. Durdum.
Muhsin Erertrul tarafından 1935’te Muhsin Ertrul’un tavsiyesi ile yazılan Kısakürek’in eserleri ve 1937’deki eserleri, İstanbul şehri tiyatrolarında Eroğrul rejimi tarafından sahnelendi.
Anadolu’daki tohumları tohumları keşfetmeye çağırarak, Fransız işgali “tohumunun” kurtuluşu için Maraş’ın kurtuluşu, sanatsal çevrelerden büyük ilgi görürken, insanların dikkatini çekmedi.
“Bir Adam Yaratma” çalışmasıyla “Türk Shakespeare” olarak biliniyordu.
Kısakek tarafından “Bir Adamın Yaratılması”, diyalogların arsa ve derinliği açısından herkesten büyük ilgi gördü ve “Türk Shakespeare” olarak adlandırılmanın yolunu açtı. 1936’da, sahibi ve editoryal “Tree” dergisi, 17 puan boyunca aynı çatı altında dönemin ana entelektüellerini topladı.
Kendi sözleriyle, “Mücadele” alanı 1938’de yeni bir milli marş girdi, yarışmada “Ulus” açık gazetesi ona Kısakürek’i açtı, rekabeti terk etme durumunu iddia etti. İsteği kabul edilen Kısakürek “Büyük Oryantal İlahi” yazdı.
Kısakek 1941’de Fatma Neslihan Baban ile evlendi ve çocukları Mehmed, Ömer, Ayşe, Osman ve Zeynep adını verdi.
Usta şair ayrıca 1939-1943 yılları arasında Dilsel Coğrafya ve Tarih, Devlet Konservatuarı ve İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fakültesi’ni öğretti.
Atlara ve atlara özel bir ilgisi olan Usta Şair, “Dokuz yıllık bir ata gittim ve bir daha asla inmedim. Her gittiğimde kendimi her düşürdüğümde büyüdüm.” Sözlerini ifade etti. Kısakek “AT’a Senfoni” adlı bir çalışma yazdı.
Ünlü isimlerin makaleleri Bunuyk Dafu Magazine’e dahil edildi
Eylül 1943’te Eylül 1943’te ilk kez yayınlanan ve dönemin ünlü isimlerinin yazılarını da dahil eden “Great East” dergisinde Necip Fazil Kırek, devletin bir anlayışını, ideolya’nın köşesinde, estetik bir bakış açısı ve entelektüel pozisyonu, “estetik bir bakış açısıyla” ortaya çıktı.
Kısakürek dergisi, “AddinMez”, “İstanbul Child”, “FA”, “Eleştirmen”, “NFK”, “Ne-mu”, “Ahmet Abdulbaki”, “Banner”, “Be-de”, “Dilci”, “Istanbullu”, “Istanbullu”.
1944 yılında Bakanlar Konseyi’nin kararı ile kapatılan dergi 1945’te yayınlanmaya başladı, ancak 1 yıl sonra tekrar kapatıldı. 1947’de dergi okuyucuyla tekrar bir araya geldi. Ancak mahkemenin kararının kapatılmasından hemen sonra, bu sefer Kısakürek tutuklandı ve dergiye çıkan eşi Neslihan Hanim ile “Sultan-Tourkish ve Türk ulusu için propaganda yapmaya” çalışıldı.
Şair Kısakek, 1949’da “Büyük Doğu Topluluğu” nu kurduktan yaklaşık bir yıl sonra karısı Neslihan Kısakek ile hapse girdi ve aynı yıl genel seçimlerden sonra Demokrat Parti’nin af yasasıyla serbest bırakıldı.
İslami değerleriyle dikkat çeken “Büyük Doğu” nu bir araya getiren Kısakürek topluluğunun dünyasının vizyonunu ve düşüncelerini yansıtan “Ideolocya Örme” bu dönemde başladı.
“Ana çalışma” olarak gören Necip Fazil Kısakürek’in “Şili” 1962’de yayınlandı
Dergi ortaya çıkmadığında, günlük şakalar ve Kısakek’in yazıları “Yeni İstanbul”, “Post I’m”, “Babaalide Sabah”, “Today”, “Milli Gazote”, “Her Gün” ve “Taşıyıcı” gazetelerinde yayınlandı.
Birçok kez hapse giren Kıakürek, farklı dönemlerde 512 puana ulaştı. Samiha Ayverdi, Reat Ekrem Koçu ve Ahmet Adnan Saygu da birçok isim içeriyordu.
1962’de “Calvary” çalışmasının şiirini de ortaya koyan Necip Fazil Kısakek’in “ana çalışması” okuyucuyla tanıştı. Usta şair, tüm şiirleri arasında bir “gerginlik ve entegrasyon” yaptığını ve bu kitabın dışındaki şiirlerine atfedilmemesini istediğini söyledi.
Sezai Karakoç, Kısakürek için, “Şiir aslında Necip Fazil’deki savaşın en etkili silahı, hiçbir şey olmadan iyi ölümü”. İfadeyi kullandı.
1973’te oğlu Mehmed ve Büyük Doğu Yayınevi’ni kurdu
Kısakek, Büyük Doğu Hareketi ile geniş bir kitleye ulaştı ve 1963’te Türkiye’ye, özellikle Izmir, Erzurum ve Bursa’ya yayılan bir dizi konferans başladı. Ülkedeki en uzak kazalarda bile, insanlara katılan Kısakek’in bu konferansları daha sonra yurtdışına transfer edildi.
1972’de Almanya’ya giden şair, 1973 yılında oğlu Mehmed ve Bunuk East Yayınevi’ni kurdu. Yayınevi içindeki “Esselam” ayetlerinden başlayarak, çeşitli yayıncılar tarafından yayınlanan eserlerin düzenli yayınları başladı.
1980’de “Sultanu’Sş Shuara” unvanını aldı
Kisakürek, 1975’te Ulusal Türk Öğrenciler Birliği (MTTB) tarafından mücadelesinin 40. yıldönümü vesilesiyle bir jübile düzenledi ve 1976’dan 1980’e kadar 13 puan “Rapor” dergisi yayınladı.
1980’de 1980 yılında Sultanu Sultanu”SH Şuara (şairlerin sultanı) unvanını alan Necip Fazil Kısakek, 1980’de tarihte tarihe geçerken, 1980’de ikinci şair, 1981’de kültür ve turizmle ilgili ikinci şair, 1981’de, 1981’de, ulusal unvanı ve süper, süper, subay, subay ve subul, subay, subay, subul, subul, subul, subul, subul, subul, subul ve subul, subay, subay, subay, subul ve subul, subay, subay, subay ve subay, subay aldı.
Kisakurek, “Usta” olarak bilinen Kisakurek, “Infronta”, “Hasta Taşı”, “Çerçeve”, “Para”, “Vatan Namik Kemal’ın Şairi”, “Ideolocya’nın örgü var”, “False Everfoni”, sahte “, sahte”, sahte “,”. Kapılar “,” Ahşap Konak “ve” Reis Bey “birçok eser imzaladı.
1977’de edebi ustanın “bir adamın yaratılması” Yücel Çakmakli tarafından televizyona uyarlandı ve “Reis Bey” çalışması Mesut Uçakan tarafından sinemaya uyarlandı. “Bir Adamın Yaratılması” 2002’de sahneye konuldu, “Reis Bey”, 2017’de İstanbul Metropolitan Belediye Şehir Tiyatroları ve 2018’de eyalet tiyatrolarından.
Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri, 87 yıl sonra, “bir adamın yaratılışının” hazırlanmasından sonra film olacak. Ünlü aktör Engin Altan Dozyatan kitapta “Husrev” karakterini oynayacak. Medya filimetre prodüksiyonu film tarafından üretilirken, Murat Çeri yönetmenin sandalyesinde oturuyor.
Eylem ve dava adamı Kisakürek, Türk fikirlerinde, siyaset ve sosyal yaşamda ve şiirde benzersiz izler bırakıyor.
Yaklaşık 80 yıl boyunca birçok gazete ve dergide çok sayıda makale, “Tree”, “Rapor” ve “Büyük Doğu”, dergi, düzinelerce konferans ve adresin yanı sıra 70 eser ve 25 Mayıs 1983’te diyabet nedeniyle öldü. Cenaze duası, tüm Türkiye’den binlerce gencin katılımıyla, fatih camisinin cesedi omuzlara taşındı ve Eyüp Sultan mezarlığına gömüldü.