Güncel Haberler

Kilosu 80 TL’ye kadar çıkıyor! Kendisi küçük, faydaları büyük: Grip ve nezleden koruyor, enfeksiyonlara karşı kalkan görevi görüyor!

Kaynak:Cnnturk.com

Erzincan’da seyyar tezgahlarda kalitesine göre 50-80 TL arasında satılan kızılcıkların faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini açısından zengin olan kızılcıkla reçel ve marmelat da yapılabilmektedir.

Ağırlığı 80 TL’ye kadar ulaşıyor. Küçük ama faydaları büyüktür: Grip ve soğuk algınlığına karşı korur ve enfeksiyonlara karşı kalkan görevi görür.

BAĞIŞIKLIKLARI GÜÇLENDİRİN!

C vitamini açısından oldukça zengin olan kızılcık, vücudu enfeksiyonlardan korur. Özellikle soğuk algınlığı ve grip mevsiminde etkilidir.

Ağırlığı 80 TL’ye kadar ulaşıyor. Küçük ama faydaları büyüktür: Grip ve soğuk algınlığına karşı korur ve enfeksiyonlara karşı kalkan görevi görür.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARINI ÖNLER!

Kızılcık antibakteriyel özelliği sayesinde bakterilerin idrar yoluna yapışmasını engeller. Bu nedenle üriner sistemin doğal koruyucusu olarak bilinir.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI!

Antosiyaninler, flavonoidler ve polifenoller içerir. Bu bileşikler serbest radikallerle savaşarak hücresel yaşlanmayı yavaşlatır.

Ağırlığı 80 TL’ye kadar ulaşıyor. Küçük ama faydaları büyüktür: Grip ve soğuk algınlığına karşı korur ve enfeksiyonlara karşı kalkan görevi görür.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER!

Lif içeriği sayesinde kabızlığı önler ve bağırsak hareketlerini düzenler.

Ağırlığı 80 TL’ye kadar ulaşıyor. Küçük ama faydaları büyüktür: Grip ve soğuk algınlığına karşı korur ve enfeksiyonlara karşı kalkan görevi görür.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUR

İçerdiği antioksidanlar damar esnekliğini artırır ve kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesine yardımcı olur.

KARACİĞER SAĞLIĞINI DESTEKLER

Bazı araştırmalar kızılcıkların karaciğeri toksinlerden koruyucu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

YABANMERSİN ŞORBE TARİFİ!

Malzemeler:

500 gram taze veya dondurulmuş kızılcık,

1 litre

1 su bardağı toz şeker,

1 dilim limon.

Nasıl yapılır:

Yaban mersininin sap ve yapraklarını temizleyip bol su ile yıkayın.
1 litre su ile ateşe verin.
Kızılcıklar çatlayıp rengini suya bırakıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın.
Süzgeçten geçirip tahta kaşıkla ezerek suyunun tamamının çıkmasını sağlayın.
Şekeri ve muhtemelen bir dilim limonu ekleyin.
Şeker tamamen eriyene kadar birkaç dakika daha kaynatın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu