Şehriyeli tavuk çorbası tarifi: Soğuk günlerin şifa dolu lezzeti! – Son Dakika Gurme Haberleri

Lezzeti ve besin değeriyle en sevilen çorbalardan biri olan tavuk şehriye çorbası sofraların vazgeçilmezidir. Özellikle soğuk havalarda ya da hastalık zamanlarında sıcak bir kase tavuk çorbası ilaç gibidir. işte Lezzetli tavuk ve şehriye çorbası tarifi…
MALZEMELER
1 tavuk göğsü veya but
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 havuç (isteğe bağlı, doğranmış veya rendelenmiş)
1 çay bardağı tel veya arpa spagetti
1,5 litre su (tavukları haşlamak için)
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
NASIL YAPILIR
Tavuk göğsünü veya butunu tencereye alıp üzerine su ekleyip kaynatın. Kaynattıktan sonra tavuğu çıkarın ve küçük parçalar halinde kesin. Çorba için su ayırın.
Tereyağı ve zeytinyağını ayrı bir tavada eritin. İnce doğranmış havuçları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Üzerine haşlanmış tavuk suyunu dökün ve kaynamaya başlayınca erişteleri ekleyin.
Erişteler yumuşamaya başlayınca doğranmış tavukları tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
Çorbanın kıvamı koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.